Wikia


St.Nicolaas, 1885-1887, J.D. van der Weide. Neogotische kruisbasiliek met door haakse en overhoekse steunberen begeleide toren van twee verdiepingen met balustrade, naaldspits en pinakels. Gemetselde bundelpijlers op hardstenen basementen, kruisribgewelven. Over de kruising een stergewelf. Roosvensters in de westgevel van de toren en in de eindgevels van het transept. Gepleisterde muurvlakken, constructieve delen als schoon-werk behandeld. Neo-barokke communiebank, inmiddels verbouwd tot altaar; neogotische inrichting met uitzondering van de preekstoel nog aanwezig. Een bronzen doopvont van de Gebr. Brom uit 1933,gedragen door vier profeten. Kuip en deksel met 12 Bijbelse voorstellingen en bekroond met de voorstelling van de Doop van Christus. Orgel met Hoofdwerk en Positief, in 1871 door L. Ypma gemaakt voor de R.K. Kerk te Akersloot. Bij de overplaatsing uitgebreid met een vrij Pedaal. Mechanisch torenuurwerk B. Eijsbouts, Asten, 1925, nr. 871, later voorzien van electrische opwinding.

Bron: RCE Rijksmonumenten Dataset, Tabel 2 (2009)

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki