Wikia


De Broederenkerk. Oorspronkelijk kloosterkerk van de Deventer Min- derbroeders, thans R.K. parochiekerk van de H. Lebuinus. In zijn huidige gedaante een tweeschepige hallenkerk, waarvan de zuidelijke beuk breder is dan de noordelijke. De zuidbeuk met het koor en de vierkante travee halverwege de noordbeuk zijn onderdelen van de XIV B/XV A kruisbasiliek, die blijkbaar oorspronkelijk het doel was. Het hoge zijkoor en de hoge noorderzijbeuk XVa/d. Neo-gotisch portaal tegen westwand van de zuidbeuk en uitbreiding van noordelijk koor met een travee, beide XIX B. Inventaris: grafzerk van Alianora van Engeland. Orgel in 1866 gemaakt door de firma Ibach met Hoofdwerk, Bovenwerk en vrij Pedaal. Het in 1955 aangebrachte Positief tussen de twee oude orgelkassen, valt buiten de bescherming. Mechanisch torenuurwerk A. Vos & Zonen, Nunen, 1887. Later voorzien van electrische opwinding, 4/4 uurwerk en angeluswerk.

Bron: RCE Rijksmonumenten Dataset, Tabel 2 (2009)

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki