Wikia


Gaaf bewaard koopmanswoonhuis van een tabakshandelaar (XVIIIc) op de hoek tegenover het stadhuis. Pand van parterre, verdieping en zolderverdieping, waarin de tabakszolder was gevestigd, waarvoor in de gevel aan de stadhuiszijde een hijsluik. De onderpui met geprofileerde puibalk heeft in de westelijke gevel een winkelpui (XIXb) met boven de deur in hout gesneden de woorden: "Tabak-Snuif". De gevel daarboven is gedeeltelijk van secundair verwerkt 16e eeuws materiaal opgetrokken. Beide gevels hebben door doorlopende kroonlijst met verdiepte panelen en gesneden rococo-consoles. In de zuidgevel boven de puibalk twee metalen halve-maantjes. Jaaranker ...4,. Aan de zijde van de Voldersgracht een achterhuis (XVIIA) met ontlastingsbogen en in- en uitgezwenkte topgevel, waarvan de top een pilaster op gebeeldhouwd kopje en geprofileerde dekplaten heeft. De gevel is overkraagd op korbelen boven het water.

Bron: RCE Rijksmonumenten Dataset, Tabel 2 (2009)

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki