Wikia


Boerderij uit de 17e eeuw met dwars woongedeelte onder rieten wolfdak. Boven de deur in de middenas puntgevel onder opgewipt dakgedeelte. Links een opkamer. Vensters met zes- en vierruitsschuiframen. Belangrijk interieur in de opkamer: houten bedstee- en kastwand met pilasters en geprofileerde kroonlijst, alles gemarmerd. waarschijnlijk begin 18e eeuw. Tussen de bedsteden een doorgang, waarvan de houten wanden beschilderd zijn met drie Bijbelse taferelen. Een hiervan is overgewit, de beide andere stellen voor Christus en de Samaritaanse bij de put en Johannes de Doper, dopend in de Jordaan. Plafondschildering met putti en vogels, voorstellend de vier seizoenen. Schouw met in tegeltableau uitgevoerde getorste Ionische zuiltjes. Vloer van gele en groene plavuizen.

Bron: RCE Rijksmonumenten Dataset, Tabel 2 (2009)

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki