Wikia


Herv. Kerk. Laatgotische dorpskerk, opgetrokken uit baksteen met natuurstenen banden en bestaande uit een schip met een driezijdig gesloten koor, tweede helft 15e eeuw en een vroeg 16e eeuwse noorderzijbeuk. Het schip en het koor worden overkluisd door netgewelven, opgaand van kolonetstukken. Over de noordbeuk graatgewelven. De kerk is gerestaureerd in 1911-1914. Op de netgewelven van schip en koor rijke, laat-gotische beschilderingen, bestaande uit decoratief bladwerk, Evangelistenfiguren, een Christusfiguur en wapenschilden. Op de wanden van het koor Christus en heiligen. Tot de inventaris behoren een koperen lezenaar en een kaarsenarm, 17e eeuw en een viertal zerken, 16e en 17e eeuw. Eenklaviers orgel met aangehangen Pedaal, in 1866 gemaakt door J. van Loo. In 1983 gerestaureerd door fa. Leeflang.

Bron: RCE Rijksmonumenten Dataset, Tabel 2 (2009)

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki