Wikia


Merulaweeshuis. Thans in gebruik als Lagere Technische School. In oorsprong 16e eeuws gebouw, bestaande uit vier panden (XVII), elk gedekt door een schilddak en met in de 19e eeuw gepleisterde en met een kroonlijst afgedekte gevels. In de gepleisterde achtergevel schuiframen met roedenverdeling (XVIII) en gevelsteen, voorstellend een schoollokaal met wezen. Inwendig: hal met moerbalken op stenen voluutconsoles (XVI). In de hal drie middelmatige portretten (XVII) en staande klok (XVIII), gesigneerd Rob Cutbush Maidstone. In de vertrekken overal balkenzolders met sleutelstukken als in de hal. Regentenkamer: Lod. XVI-schouw en meubilair, Lod.XIV-tafel en kussenkast. Portret van de stichter Merula, die het weeshuis in 1552 stichtte. Plafond met stucwerk XIX C.

Bron: RCE Rijksmonumenten Dataset, Tabel 2 (2009)

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki